menu
Word Lid
Persmededeling: Nieuw bestuursakkoord Knokke-Heist

Het Vlaams Belang neemt kennis van de nieuwe coalitie en de grote lijnen van het bestuursakkoord in Knokke-Heist.

Over deze grote lijnen bestond tijdens de verkiezingscampagne een brede consensus bij alle lijsten: jonge gezinnen in de gemeente houden, onderwijs versterken, een bruisend Knokke-Heist, een vernieuwde zeedijk, inspraak en transparantie. Het Vlaams Belang zal daar vanuit de oppositie constructief aan meewerken.

De partij is anderzijds verbaasd dat er over de eigenheid van Knokke-Heist als Vlaamse en veilige gemeente niet wordt gecommuniceerd door de nieuwe meerderheid. Nochtans staat de gemeente zwaar onder druk door de toevloed, vooral tijdens de zomermaanden, van mensen die voor overlast zorgen en verder niets bijdragen. Ook in de sociale huisvesting en in het onderwijs voelt Knokke-Heist de gevolgen van de massa-immigratie in toenemende mate. Als het gemeentebestuur niet kordaat ingrijpt, wordt het DNA van Knokke-Heist aangetast en komen ons imago, onze lokale economie en onze algemene levenskwaliteit in een negatieve spiraal terecht.

Het Vlaams Belang zal deze levensbelangrijke thema’s met een versterkt mandaat op de agenda van de gemeenteraad blijven plaatsen.

Philip Claeys,

Voorzitter Vlaams Belang Knokke-Heist

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF